Prednosti Dip Powder-a

Sigurni smo da ste videli kako Dip Powder kotira  po društvenim medijima, dobijajući milione pogleda i hiljade sljedbenika, posebno (@kiaraskynails) Kiara Sky Nails. Kiara Sky Dip prah je najnovija i najinovativnija tehnika noktiju koji ne zahtijeva nikakvo dodatno sušenje led lampom, a ipak dobijate nevjerojatan sjaj ili mat izgled kakav želite. Naš Dip Puder je #1 najprodavaniji dip prah u svijetu! Predstavljeni smo  na Refinery29, Insider Beauty, Today Show i na još mnogo mjesta.

Jednom kada shvatite kako je neverovatan dip prah i pogodnosti koje nudi noktima, pokrenut ćete se i na Kiara Sky web sajtu kupiti vaš Dip System Starter Kit, garantujemo.

Koje su prednosti Kiara Sky Dip praha?

Dip prah je najnovija tehnika obrade noktiju na tržištu, rival gela i akrila u pogledu dugovječnost i svestranosti; možete misliti o njemu kao o sretnom rješenju između ta dva. Svako teži za dugotrajanom manikirom ili čak za onim koji jednostavno, traje punih dvije sedmice. Dip prah može vam to dati pa čak i više! Kiara Sky Dip prah vam omogućava obnovu vaših tankih, lomljivih noktiju, koji ih štiti i omogučava da izgledaju neverovatno lijepo. Upotreba Dip praha dozvoljava da postoji dodatni sloj zaštite na vrhu nokta kako bi se spriječilo dalje lomljenje i omogućilo prirodnom noktu da raste bez straha od otvaranja limenke sode. Ne samo da je odličan za upotrebu na prirodnim noktima, već se ne lomi niti ljušti kao i drugi sistemi. Ovaj Dip prah je formulisan bez jakih hemikalija, i uz dodatne vitamine koji pomažu jačanju noktiju i neće oštetiti nokatnu ploču. Nema potrebe za monomerom, jer se sistem primjenjuje nizom ljepljivih glazura. Iako je za nanošenje Dip praha potrebno nešto više koraka od tradicionalnog gela ili akrilnog manikira, može se obaviti u istom vremenskom periodu u salonu ili može se obaviti i u udobnosti vašeg doma.

Kad se preporučuje korištenje Dip praha?

Ukoliko su nokti ranije tretirani klasičnim gel metodama, dipping je pravo rešenje za oporavak vaših noktiju jer je tečnost koju nanosimo kao prvi sloj bogata vitaminima i kalcijumom koji hrane i njeguju vaše nokte, dok dipping boje daju estetski pečat. Kao što smo ranije napomenuli proces izrade je vrlo jednostavan, siguran i bezbolan, a efekat traje od 3 do 6 nedelja. Nema upotrebe za UV lampom pa je stoga zdravija metoda, nokti se ne turpijaju već se nakon klasičnog manikira kreće sa aplikacijom tečnosti koja se suši na vazduhu. Time se čuvaju hranjivi sastojci noktiju i sloja iz kojeg nokti nastaju.

Takođe Dip prah mogu koristiti i djeca koja imaju probleme sa grickanjem noktiju jer je nevidljiv, a pored toga što će ojačati i obnoviti njihove nokte spriječiće ih da dalje grickaju svoje nokte. Mogu ga korisiti i muškarci

Koje su razlike između Gela i Kiara Sky Dip praha?

Gel manikure su nekada bile glavna osobina u rutini svih noktiju, ali izgleda je Dip prah učinio svoj korak naprijed. Pravo pitanje koje postavljaju potrošači je, u čemu je razlika? Dok i gel i Dip puder nude fleksibilan i prirodniji osjećaj od akrila, oni su vrlo različiti. Puder u prahu je bez mirisa, kao i sam prah, tako i ljepila nalik na ljepilo koja se koriste tijekom procesa nanošenja. Dok su gelovi za poliranje slični po svom prirodnom izgledu i osećaju, lakovi daju miris koji je teško neutralisati i ponekad su nepodnošljivi. Jedna od popularnijih razlika između gela i Dip prah je da Dip prah ne zahtijeva sušenje pod LED ili UV lampom što ubrzava proces vaše manikure. Gel lak je vlažan na dodir i zahtijeva nekoliko minuta stvrdnjavanja kako bi se očvrsnuo dok se dijamantni prah osuši i učvrsti do akrilnog izgleda nakon nanošenja Kiara Sky Seal Protecta. Svojim brojnim razlikama, gel i Dip prah također dijele nekoliko sličnosti. Većina potrošača preferira akril umjesto gela, zbog jednostavnog procesa uklanjanja. Dip prah  je isti, sve što trebate učiniti je skinuti prah čistim acetonom, kao što bi to učinili s akrilom, što čini primjenu vrlo jednostavnom. Neke druge atraktivne osobine koje akril i Dip prah dijele su dugotrajni sjaj i udobna i brza primjena.

Šta dolazi sa Kiara Sky Dip prah setovima?

Ovdje u Kiara Sky Nails nudimo DVO DIP sistemske setove za početnike, tako da možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara da bi vam obezbijedili idealan izgled noktiju. Prvo, imamo naš startni početni sistem, koji uključuje: natural prah, pure white prah, light pink prah, medium pink prah, dark pink prah, šest esencija, bond (1), baza (2), seal protect (3), top (4), mineral oil (5) i brush saver (6) . Ovaj Dip System Starter Kit dolazi sa svime što vam je potrebno za kreiranje elegantnih franch manikura ili prekrasnih, potpuno pokrivenih slojeva u kraćem vremenu od tradicionalne akrilne aplikacije. Drugo, imamo i naš Dip prah kolor sistem u boji, koji uključuje: natural prah, clear prah, crveni prah, bež prah, zlatni prah, šest esencija, bond (1), baza (2), seal protect (3), top (4), mineral oil (5) i brush saver (6). Ovaj Dip System Color početni paket dolazi sa svime što vam je potrebno za kreiranje prekrasnih dizajnerskih noktiju sa punim pokrivanjem i tri, ograničene serije boja, ekskluzivno napravlljenih za komplet. Sa svim startnim setovima uživat ćete u jačim, laganim i dugotrajnim noktima. Naš prah koji se lako upotrebljava daje vam prirodan osjećaj i ne oštećuje vaše nokte. Proizvodi koji se nalaze u našim startnim kompletima su profesionalno formulisani da bi se sprečilo lomljenje, promjena boje ili podizanje na Vašim noktima.